Intiemverzorging en zwangerschap

Vragen over intiemverzorging voor, tijdens of na je zwangerschap? Lees hieronder meer.

Intiemverzorging en zwangerschap

Lactacyd is volstrekt veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Het is mild, zeepvrij en perfect afgestemd op je intieme zone. Tijdens de zwangerschap is je intieme zone extra kwetsbaar.

Absoluut. Het gebruik van Lactacyd heeft geen effect op je vruchtbaarheid of de kwaliteit van het sperma.

De meeste vaginale infecties bij zwangere vrouwen zijn niet gevaarlijk voor de baby. Schimmelinfecties tijdens de zwangerschap verplaatsen zich normaal niet naar de baarmoeder, waar ze de baby zouden kunnen schaden. Problemen als gevolg van deze infecties houden voornamelijk verband met het ongemak voor de moeder als gevolg van jeuk, pijn of gevoeligheid.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat bacteriƫle vaginose (BV) een verhoogd risico geeft op de kans op vroeggeboorte of een miskraam. Als je denkt dat je een vaginale infectie hebt terwijl je zwanger bent, raadpleeg dan je arts.
Zwangere vrouwen lopen tien keer meer kans op een vaginale infectie dan niet-zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap gaan de hormoonconcentraties omhoog. Dit verstoort de normale vaginale omgeving en maakt de groei van slechte bacteriƫn mogelijk. Als je zwanger bent, ga dan regelmatig naar de dokter om eventuele vaginale infecties te voorkomen of onmiddellijk te behandelen.

Bron: http://www.nhs.uk/Conditions/Bacterialvaginosis/Pages/Introduction.aspx

Sorry, pagina niet gevonden