Over vaginale ongemakken

Normale afscheiding die duidt op een gezonde vaginale flora is helder, glad of romig en heeft een lichte geur. Soms, als het op je ondergoed terechtkomt en aan lucht wordt blootgesteld, kan het wat korrelig worden. Maar maak je geen zorgen – ook dat is normaal.

Heb je opeens veel meer afscheiding dan normaal of verandert de geur en kleur van de afscheiding? Dit kan een teken zijn van een infectie. Normale afscheiding is helder, glad of romig en heeft een lichte geur. Als je afscheiding ineens anders is zoals bloederig, geel, groenig, naar vis ruikt of wit korrelig is, kun je het beste even contact opnemen met je huisarts.

Een bezoek aan de dokter is nodig bij: alle symptomen die aanhouden (langer dan een paar dagen, of die regelmatig terugkomen), jeuk in combinatie met een brandend gevoel, ontsteking of afscheiding.

Andere alarmsignalen zijn pijn bij seksueel contact, veranderingen in de uitwendige huid van de vagina of pijn bij het plassen. Het kunnen symptomen zijn van een seksueel overdraagbare ziekte.

Is je vagina rood of licht gezwollen? Heb je last van jeuk? Dan heb je misschien een vaginale irritatie die talrijke oorzaken kan hebben. Misschien heb je je intieme zone gewassen met gewone zeep of douchegel. Irritatie kan ook het gevolg zijn van contact met achterblijvende urine of ontlasting. Het gebruik van geparfumeerd toiletpapier of het dragen van synthetisch ondergoed (bijvoorbeeld G-strings), strakke jeans en panty’s kan de intieme zone eveneens irriteren.

Lactacyd Kalmerende Wasemulsie heeft een gebalanceerde pH-waarde (3,5) en bevat endogeen melkzuur en kalmerend extract van blauwe madelief. Het helpt het natuurlijke evenwicht van je uitwendige intieme zone te herstellen en te beschermen. Als je denkt dat je een vaginale infectie hebt, raadpleeg dan je huisarts.

Sporten zonder na afloop te douchen of uren blijven rondlopen in een nat badpak, kunnen je vatbaarder maken voor irritatie. Daarom is het aanbevolen om je sportoutfit te wassen en na het sporten te douchen. Je kan hierbij eveneens Lactacyd gebruiken voor milde reiniging.

Bekijk het complete assortiment Lactacyd producten.

Ja, sperma kan de pH-waarde van de intiem zone beïnvloeden. De intieme zone heeft een pH-waarde tussen de 3,8 en 4,5. De pH-waarde van sperma is iets hoger, gemiddeld 7,0. Het lichaam kan dat meestal wel aan, maar als je een gevoelige intieme zone of een verzwakt immuunsysteem hebt, kan het natuurlijke evenwicht verstoord geraken. Het is aanbevolen om na seksueel contact naar het toilet te gaan – plassen na seks helpt urineweginfecties voorkomen en spoelt achterblijvend sperma weg.
Lactacyd Intiem Tissues geven je onmiddellijk een fijn, fris gevoel en versterken het natuurlijke evenwicht van je intieme zone.

Nee, een visgeurtje is niet normaal. Een onaangename of visgeur is een symptoom van een vaginale infectie. Raadpleeg je huisarts.

Soms ontwikkelen mensen een allergie voor één of meer bestanddelen in een wasproduct. Ondergoed (en andere gewassen kleren) kan dan jeuk en/of irritatie veroorzaken. Als dat gebeurt, kan je proberen om kleurstof- en parfumvrij wasproduct te gebruiken. Een andere mogelijke oorzaak voor ongemak en jeuk is het onvoldoende uitspoelen van het wasproduct uit kleding of ondergoed.

Lactacyd-producten zullen een infectie niet genezen. Uit testresultaten blijkt wel dat Lactacyd gebruikt kan worden in combinatie met een behandeling voor vaginale infecties. Lactacyd Kalmerende Wasemuslie kan helpen uitwendig vaginaal ongemak te verzachten en te kalmeren.

Als je last hebt van ongemak kan een mild reinigingsproduct zoals Lactacyd Kalmerende Wasemulsie je helpen om je comfortabeler te voelen. Een agressiever product of zeep kan de huid van de intieme zone uitdrogen en dus nog meer ongemak veroorzaken. Lactacyd-producten hebben een gebalanceerde pH-waarde en bevatten melkzuur, dat de natuurlijke zuurheid van je intieme zone ondersteunt.

Een intieme geur is volstrekt normaal; veel vrouwen hebben dat. Elke vrouw produceert echter in zekere mate vaginale afscheiding, met een specifieke geur. Om je frisser te voelen, is een goede intieme hygiëne belangrijk. Lactacyd-producten hebben een gebalanceerde pH-waarde en bevatten melkzuur, die de natuurlijke zuurheid van uw intieme zone ondersteunen.

Lactacyd Verfrissende Wasgel bevat geurbestrijdende bestanddelen en bieden je een langdurige frisheid.

De vagina bevat normaal verschillende soorten bacteriën. Sommige van die bacteriën zijn ‘vriendelijk’, andere mogelijk schadelijk – tussen de twee soorten bestaat een delicaat evenwicht. Een gezonde vagina is licht zuur (pH 3,8-4,5) en net die zuurheid houdt de schadelijke bacteriën onder controle.
Bacteriële vaginose (BV) is een aandoening die ontstaat wanneer het evenwicht tussen die twee soorten bacteriën verstoord is. De schadelijke bacteriën groeien te snel, de pH-waarde van de vagina stijgt en wordt minder zuur. Bacteriële vaginose is de meest voorkomende oorzaak van ongewenste vaginale afscheiding en treft tot 1 op 3 vrouwen, inclusief tot 20 % van de zwangere vrouwen.

Lees meer over hygiëne en infecties.

Sorry, pagina niet gevonden