Skip to main content

De pH-waarde van de intieme zone

De pH-waarde van de intieme zone zegt veel over de gezondheid van de vaginale flora. Van nature ligt deze pH-waarde onder de 5: de intieme zone is licht zuur. Het in stand houden van de lage pH-waarde is essentieel om een goed evenwicht te behouden tussen goede en slechte bacteriën. Water heeft een pH-waarde rond de 7, en normale zeep heeft vaak een pH-waarde rond de 10. Dit is een stuk hoger dan de pH-waarde van de uitwendige intieme zone en kan daardoor de zuurgraad verstoren.

Lactacyd_home_banner

Lactacyd heeft een licht zure pH-waarde rond de 4, die is afgestemd op de pH-waarde van jouw uitwendige intieme zone. Dit komt doordat Lactacyd natuurlijk melkzuur bevat, wat de natuurlijke pH-waarde van je uitwendige intieme zone ondersteunt. Daarnaast bevat Lactacyd geen zeep, omdat zeep een te hoge pH-waarde heeft voor de intieme zone. Lactacyd houdt de zure beschermlaag in balans.

Lactacyd_Home_pHbalance

Het belang van melkzuur

Melkzuurbacteriën (Lactobacillen) zijn belangrijke, goede bacteriën die zorgen voor het behoud van een gezonde vaginale flora. Ze produceren melkzuur dat bijdraagt aan de optimale zuurgraad van jouw intieme zone. Dit doen ze door glycogeen af te breken in het vaginale slijm. Hierdoor wordt melkzuur geproduceerd en de lichtzure omgeving gevormd. Deze zure omgeving remt de aanwezigheid van schadelijke bacteriën. De vagina produceert continu afscheiding en reinigt en hydrateert de inwendige zone op die manier, om bijvoorbeeld infecties te voorkomen.

Product Category Listing

Lactacyd beschermt jouw natuurlijke pH-balans

Lactacyd intiemverzorging biedt producten speciaal voor (dagelijkse) milde reiniging van de vrouwelijke uitwendige, intieme zone.
 

Image
category_image

Intieme waslotions

Image
Lactacyd-Intimate-Sensitive-bovenkant

Intieme doekjes

Image
Shaves

Scheerlotions