Algemene vragen

Vragen over de intieme zone? Wij helpen je!

Algemene vragen over de intieme zone

De pH-waarde van de intieme zone zegt veel over de gezondheid van de vaginale flora. Van nature ligt deze pH-waarde onder de 5: de intieme zone is licht zuur. Het in stand houden van de lage pH-waarde is essentieel om een goed evenwicht te behouden tussen goede en slechte bacteriën.

pH balans Lactacyd

Om de pH-waarde van jouw intieme zone in balans te houden, heeft Lactacyd een licht zure pH-waarde. Dit komt doordat Lactacyd natuurlijk melkzuur bevat, wat de natuurlijke pH-waarde van je uitwendige intieme zone ondersteunt. Daarnaast bevat Lactacyd geen zeep, omdat zeep een te hoge pH-waarde heeft voor de intieme zone. Lactacyd houdt de zure beschermlaag in balans.

Lees meer over pH waarde en melkzuur.

Melkzuur is een vloeistof die van nature door het vrouwelijke lichaam aangemaakt wordt in de huid om een natuurlijk zuur milieu te creëren in de vulva en vagina. Melkzuurbacteriën (Lactobacillen) zijn belangrijke, goede bacteriën die zorgen voor het behoud van een gezonde vaginale flora. Ze produceren melkzuur door glycogeen af te breken in het vaginale slijm. Hierdoor wordt melkzuur geproduceerd en de lichtzure omgeving gevormd. Deze zure omgeving remt de aanwezigheid van schadelijke bacteriën. De vagina produceert continu afscheiding en reinigt en hydrateert de inwendige zone op die manier, om bijvoorbeeld infecties te voorkomen.

Lactacyd-producten zijn verrijkt met natuurlijk melkzuur om jouw natuurlijke pH-balans te beschermen.

Er zijn vrouwen die alleen water gebruiken om hun uitwendige intieme zone te reinigen. Het wassen met water heeft inderdaad een reinigend effect, maar water heeft verder geen verzorgende of beschermende eigenschappen die speciale intiemverzorgingsproducten wel hebben. Vergelijk het met de rest van je huid, die was je meestal ook niet met alleen water, maar wil je toch ook goed reinigen, voeden en beschermen?

Lactacyd is speciaal aangepast aan (de zuurgraad van) jouw uitwendige intieme zone. Het reinigt beter dan alleen water waardoor je je langer fris voelt, en het hydrateert de slijmvliezen en de huid.

Bekijk het complete assortiment Lactacyd producten.

Er zijn momenten waarop je uitwendige intieme zone misschien wat extra zorg kan gebruiken. Hormonale veranderingen of activiteiten zoals sporten of seks kunnen zorgen voor behoefte aan milde reiniging. Het is belangrijk de natuurlijke balans te beschermen en op sommige momenten extra te ondersteunen. Een speciale wasemulsie of wasgel kan hierbij helpen. Lactacyd bevat melkzuur en speciale ingrediënten die de natuurlijke zuurgraad beschermen en het lichaam helpen de balans weer te herstellen.

Bekijk het complete assortiment Lactacyd producten.

Een vaginale geur is volstrekt normaal; veel vrouwen hebben dat. Normale geurtjes kunnen worden veroorzaakt door zweet, bacteriën of hormonale schommelingen tijden bepaalde levensfasen. Dagelijks wassen of douchen met warm (geen heet) water en een mild, niet-irriterend reinigingsproduct zoals Lactacyd kan die geurtjes helpen verminderen.

Een ongewone geur (visgeur, een heel sterke geur of zure geur) kan wijzen op een vaginale infectie. Raadpleeg in dat geval je huisarts.

Vaginale afscheiding, ook wel witte vloed genoemd, is heel normaal. Je lichaam produceert het om je vagina inwendig te reinigen en vochtig te houden. Als de binnenkant van de vagina droog zou blijven, zou je vatbaar zijn voor vaginale schimmelinfecties. Normale afscheiding die duidt op een gezonde vaginale flora is helder, glad of romig en heeft een lichte geur. Soms, als het op je ondergoed terechtkomt en aan lucht wordt blootgesteld, kan het wat korrelig worden. Maar maak je geen zorgen – ook dat is normaal.

Heb je opeens veel meer afscheiding dan normaal of verandert de geur en kleur van de afscheiding? Dit kan een teken zijn van een infectie. Als je afscheiding ineens anders is zoals bloederig, geel, groenig, naar vis ruikt of wit korrelig is, kun je het beste even contact opnemen met je huisarts.

Lactacyd is speciaal ontwikkeld voor het mild reinigen van de uitwendige intieme zone. Zorg er dus voor dat je het alléén op deze uitwendige zone aanbrengt en niet inwendig ín de vagina.

De inwendige intieme zone, oftewel de vagina, is perfect in staat is om haarzelf schoon te maken. Dit deel reinigt zichzelf door middel van afscheiding en heeft een bacteriële flora die gevoeliger is dan van de uitwendige intieme zone. Spoelen met een vaginale douche spoelt in feite de goede bacteriële flora mee naar buiten waardoor je juist klachten kunt krijgen zoals jeuk, meer afscheiding of zelfs infecties. Lactacyd raadt vrouwen dan ook af om inwendig te reinigen.

De uitwendige intieme zone bestaat uit de grote en kleine schaamlippen en wordt de vulva genoemd. In tegenstelling tot de inwendige vagina is dit buitenste gedeelte van de vagina niet zelfreinigend. Urine, menstruatiebloed, zweet en sperma kunnen tussen de schaamlippen en de huidplooien ophopen, waardoor ongewenste bacteriën kunnen groeien en wat ongemak kan veroorzaken. Een goede intieme hygiëne is hier belangrijk om klachten te voorkomen en je fris te voelen.

Lactacyd bevat geen zeep, omdat zeep een te hoge pH-waarde heeft voor de intieme zone.

De uitwendige, intieme zone heeft van nature namelijk een lage pH-waarde. Een hogere pH-waarde, zoals van zeep, kan deze balans verstoren. Lactacyd beschermt jouw pH-balans, doordat het natuurlijk melkzuur bevat en zeepvrij is.

Lactacyd bestaat al 70 jaar en is hét vertrouwde merk van miljoenen vrouwen wereldwijd. Alle producten van Lactacyd zijn met de grootst mogelijk zorg ontwikkeld. Er wordt bijvoorbeeld nooit gebruik gemaakt van zeep, SLS en ethanol/alcohol.

Uiteraard zijn onze producten klinisch en microbiologisch getest en voldoen ze aan de laatste Europese wet- en regelgeving. Daarnaast initiëren wij zelf uitgebreide, niet-verplichte, onafhankelijke testen zoals ROAT & HRIPT (voorkomen allergische reacties) en gynaecologische testen (waarborgen productveiligheid). Deze testen zijn voor cosmetische producten zoals Lactacyd niet verplicht, maar voeren wij standaard uit voor al onze producten. Hierbij wordt uiteraard niet op dieren getest.

Uitgebreid wetenschappelijk onderzoekt toont bijvoorbeeld aan dat:

  • Lactacyd helpt om de natuurlijke pH-waarde van de uitwendige intieme zone in balans te houden.
  • Lactacyd de natuurlijke intieme balans respecteert en de natuurlijke microflora ondersteunt.

Allergische reacties komen zelden voor, maar zijn voor cosmetische producten nooit uit te sluiten.

Ondanks onze extra onderzoeken is het, net zoals bij het gebruik van douchegel en shampoo, helaas onmogelijk om volledig uit te sluiten dat er bij een zeer klein aantal gebruikers een allergische reactie plaatsvindt op basis van intolerantie voor één van de ingrediënten. Het aantal meldingen dat wij hiervan krijgen is zeer gering.

Sorry, pagina niet gevonden