• Lactacyd Verfrissende Wasgel zelf proberen?

    Lactacyd voor jonge meiden

    Er is je schoolwerk, je familie … en je wilt ook tijd maken voor je vrienden. Dan kan het behoorlijk ongemakkelijk zijn om te wennen aan je veranderende lichaam. Soms lijkt het of je niets nog onder controle hebt. Maar er zijn zaken die je kan aanpakken!

Jouw lichaam

Hoe beter je begrijpt hoe je lichaam werkt, hoe beter je het kan verzorgen en hoe meer je weet, hoe beter je de signalen van je lichaam begrijpt.

Tijdens de puberteit, als je lichaam seksueel tot rijpheid komt, treden er grote veranderingen op. Je borsten komen tot ontwikkeling en je schaamhaar begint te groeien. Misschien krijg je puistjes en heb je soms een rothumeur (ugh!). Je lichaam begint vaginale afscheiding te produceren en je krijgt voor het eerst je menstruatie.

Vaginale afscheiding

Vaginale afscheiding is heel normaal. Je lichaam produceert het om je vagina te reinigen en vochtig te houden – en dat is maar goed ook! Als de binnenkant van de vagina droog zou blijven, zou je vatbaar zijn voor vaginale infecties. Normale afscheiding is helder, glad of romig en heeft een lichte geur.

Soms, als het op je ondergoed terechtkomt en aan lucht wordt blootgesteld, kan het wat korrelig worden. Maar maak je geen zorgen – ook dat is normaal. Je zult waarschijnlijk meer afscheiding produceren in het midden van je menstruatiecyclus, een paar weken na je laatste menstruatie. Dat is het moment waarop je ovuleert (de eisprong, als je eierstokken een eicel afgeven).

 

Eerste menstruatie

De meeste meisjes menstrueren voor het eerst rond de leeftijd van 11 of 12 jaar, maar het kan ook iedere leeftijd zijn tussen de 8 en 16 jaar. Maak je geen zorgen als je later of vroeger dan je vriendinnen begint te menstrueren – elk moment tussen 8 en 16 jaar is perfect normaal.

Een menstruatiecyclus is de tijd tussen de eerste dag van je menstruatie en de eerste dag van je volgende menstruatie. Een cyclus duurt meestal ongeveer een maand (het gemiddelde is 28 dagen maar langer of korter kan ook). Wat naar buiten komt tijdens je menstruatie, is de bekleding van de baarmoeder, bloed en weefsel dat elke maand wordt opgebouwd tijdens de vruchtbare periode van je cyclus. Je kan licht of overvloedig menstrueren, of gewoon gemiddeld. Menstruatiebloed kan zelfs verschillende kleuren hebben, zoals roze of donkerrood, op verschillende tijdstippen van je menstruatie. Het bloedverlies kan zwaar zijn de eerste één of twee dagen, en daarna afnemen.

Je menstruatie duurt doorgaans drie tot vijf dagen, maar ook korter of langer kan. Het is ook normaal als je menstruatie niet elke maand even lang duurt, vooral de eerste jaren dat je ze hebt.

Lactacyd Verfrissende Wasgel
  • Intiemverzorging

Elke dag een fris en verzorgd gevoel met Lactacyd

Een goede gezichts- en lichaamsverzorging vinden de meesten van ons heel normaal. Maar over een goede verzorging van je vagina is minder bekend. Terwijl je uitwendige intieme zone een belangrijk deel is van je lichaam.

 

Wil je weten hoe ook jij je uitwendige intieme zone dagelijks kunt verzorgen en hoe Lactacyd het natuurlijk herstellend vermogen van de vagina ondersteunt? Bekijk dan de vlogs van Beautygloss en Miss Lipgloss.

Was je intieme zone dagelijks

Was je uitwendige intieme zone dagelijks met een uitgebalanceerd product voor intieme hygiëne

Meer tips

Het belang van
pH en melkzuur

De vagina is voorzien van een natuurlijke beschermlaag tegen kiemen en infecties

Lees verder

Wat als ik last heb van irritatie?

Vaginale irritatie kan talrijke oorzaken hebben, zoals het wassen met gewone zeep

Meer vragen

De kwaliteit en expertise van Lactacyd

Mild en zacht

De milde, zeepvrije formules zijn zo zacht dat je deze dagelijks kunt gebruiken.

Natuurlijk melkzuur

Alle Lactacyd-producten zijn verrijkt met natuurlijk melkzuur om de vaginale flora te respecteren.

Klinisch getest

Onze producten zijn klinisch uitgebreid getest op hun doeltreffendheid en mildheid.