• Lactacyd is geschikt voor dagelijks gebruik

  De washes van Lactacyd zijn mild, zeepvrij en afgestemd op jouw intieme zone. Doordat de producten natuurlijk melkzuur bevatten, wordt de natuurlijke pH-balans beschermd.
  Lactacyd kan dan ook dagelijks gebruikt worden als milde reiniging voor de uitwendige intieme zone.

  Lactacyd kun je elke dag gebruiken

  Lactacyd is milde reiniging voor de uitwendige intieme zone, waar je extra behoefte aan kan hebben tijdens de menstruatie. Menstruatiebloed kan zich tijdens de menstruatie ophopen tussen de huid en slijmvliezen van de uitwendige intieme zone. Met Lactacyd reinig je deze zone mild, waarbij de natuurlijke pH-waarde in balans gehouden wordt. Lactacyd is tijdens de menstruatie veilig elke dag te gebruiken onder de douche of in bad.

Intiemverzorging tijdens de menstruatie

Tips van Lactacyd

 • Reinig je intieme zone regelmatig, ten minste eenmaal per dag, om opgehoopt mensturatiebloed te verwijderen van de uitwendige zone. Zo voorkom je ongemakken, zoals geurtjes. Was je handen niet alleen nadat je naar het toilet bent geweest, maar ook daarvóór!
 • Gebruik het juiste product: gebruik altijd een product speciaal voor intieme verzorging, zodat jouw natuurlijke pH-balans wordt beschermd. Was altijd alleen het uitwendige gedeelte van je vagina en gebruik nooit gewone zeep, douchegel of shampoo op je intieme zone. Dit kan namelijk de natuurlijke pH-balans verstoren.
 • Vermijd strakke kleding of synthetische stoffen die niet ademen. Strakke kleren kunnen de vochtigheidsgraad en de temperatuur van de intieme zone verhogen en je huid irriteren. Draag katoenen ondergoed en loszittende kleding om je fris en droog te voelen.
 • Vervang maandverband of tampons regelmatig: te lang gebruik van hetzelfde maandverband of dezelfde tampon verhoogt het risico op infectie. Langdurige blootstelling aan vochtig maandverband kan bovendien je huid irriteren.

 • Gebruik een tampon met het juiste absorptievermogen: gebruik altijd de tampon met de laagste absorptie afhankelijk van de mate van bloedverlies en gebruik nooit een tampon als je niet menstrueert. Superabsorberende bescherming gebruiken kan wrijving of droogheid veroorzaken.
 • Veeg van voren naar achteren: probeer je vagina en anus gescheiden schoon te vegen en veeg altijd van voren naar achteren. Dit verkleint het risico dat je intieme zone wordt blootgesteld aan schadelijke, anale bacteriën die infecties kunnen veroorzaken.
 • Gebruik condooms: tijdens de menstruatie is de kans groter op de overdracht van of besmetting met ziekten die via het bloed worden overgedragen, zoals hiv en hepatitis B, via onbeschermd seksueel contact. Dit verhoogde risico is het gevolg van de hogere concentraties van hiv en hepatitis B in bloed. In ander lichaamsvocht zoals zaadvocht en vaginale afscheiding is die concentratie in vergelijking lager.

Jouw producten

Welke producten kan ik tijdens mijn menstruatie én iedere dag het beste gebruiken?

Lactacyd assortiment

Het Lactacyd assortiment bestaat uit intiem washes, tissues en scheerlotion speciaal voor de uitwendige intieme zone.

Lactacyd producten zijn mild, zeepvrij en speciaal afgestemd op jouw intieme zone doordat ze natuurlijk melkzuur bevatten.

De kwaliteit en expertise van Lactacyd

pH-balans


De milde, zeepvrije formules zijn speciaal afgestemd op de intieme zone en beschermen zo jouw natuurlijke pH-balans.

natuurlijk melkzuur


Alle Lactacyd-producten zijn verrijkt met natuurlijk melkzuur om de pH-balans van de uitwendige intieme zone te beschermen.

klinisch getest


Onze producten zijn klinisch uitgebreid getest op hun doeltreffendheid en mildheid.

Waarom is Lactacyd goed voor je uitwendige intieme zone?

Bekijk de video over de gevoeligheden van de vagina en het belang van het behoud van een zure pH voor de gezondheid.