• Laat je menstruatie je leven niet bepalen!

  Laat je menstruatie je leven niet bepalen! Een goede intieme hygiëne met Lactacyd kan je helpen om je frisser en zelfverzekerder te voelen, zelfs tijdens 'de tijd van de maand'

  Lactacyd kun je elke dag gebruiken

  Een goede en regelmatige intieme hygiëne met Lactacyd kan helpen om je frisser en zelfverzekerder te voelen, vooral tijdens de menstruatie. De menstruatie is een periode met een verhoogd risico op ongemakken. Dat komt omdat de baarmoederhals (de ingang van de baarmoeder), die normaal is afgesloten met een slijmprop, opengaat tijdens de menstruatie zodat het bloed uit de baarmoeder kan vloeien.

Onze tips voor een frisse en gezonde menstruatie

Veranderingen in de vaginale pH kunnen je ook vatbaarder maken voor ongemakken. Een goede dagelijkse intieme hygiëne kan helpen.

Tips tijdens de menstruatie

 • Was je regelmatig: ten minste eenmaal per dag om je intieme zone schoon te houden en geurtjes te vermijden. Was je handen voor en nadat je naar het toilet bent geweest, je maandverband of tampon hebt vervangen of je vagina hebt schoongeveegd.
 • Gebruik het juiste product: gebruik altijd een product speciaal bestemd voor intieme verzorging, omdat de huid van je vagina gevoeliger is dan die van andere lichaamsdelen. Was altijd het uitwendige gedeelte van je vagina en gebruik nooit gewone zeep, douchegel of shampoo op je intieme zone. Dit kan namelijk de natuurlijke flora en zuurheid verstoren.
 • Je kleding: vermijd strakke kleding of synthetische stoffen die niet ademen. Strakke kleren kunnen de vochtigheidsgraad en de temperatuur van de intieme zone verhogen en je huid irriteren. Draag katoenen ondergoed en loszittende kleding om je fris en droog te voelen.
 • Vervang maandverband of tampons regelmatig: continu gebruik van hetzelfde maandverband of dezelfde tampon verhoogt het risico op infectie. Langdurige blootstelling aan vochtig maandverband kan bovendien je huid irriteren.

 • Gebruik een tampon met het juiste absorptievermogen: gebruik altijd de tampon met de laagste absorptie afhankelijk van de mate van bloedverlies en gebruik nooit een tampon als je niet menstrueert. Superabsorberende bescherming gebruiken kan wrijving of droogheid veroorzaken.
 • Veeg van voren naar achteren: probeer je vagina en anus gescheiden schoon te vegen en veeg altijd van voren naar achteren. Dit verkleint het risico dat je vagina wordt blootgesteld aan schadelijke anale bacteriën die infecties kunnen veroorzaken.
 • Gebruik condooms: tijdens de menstruatie is de kans groter op de overdracht van of besmetting met ziekten die via het bloed worden overgedragen, zoals hiv en hepatitis B, via onbeschermd seksueel contact. Dit verhoogde risico is het gevolg van de hogere concentraties van hiv en hepatitis B in bloed. In ander lichaamsvocht zoals zaadvocht en vaginale afscheiding is die concentratie in vergelijking lager.
Lactacyd Verzorgende Wasemulsie

Jouw producten

Welke producten kan ik tijdens mijn menstruatie én iedere dag het beste gebruiken?

De kwaliteit en expertise van Lactacyd

Mild en zacht

De milde, zeepvrije formules zijn zo zacht dat je deze dagelijks kunt gebruiken.

Natuurlijk melkzuur

Alle Lactacyd-producten zijn verrijkt met natuurlijk melkzuur om de vaginale flora te respecteren.

Klinisch getest

Onze producten zijn klinisch uitgebreid getest op hun doeltreffendheid en mildheid.

Waarom is Lactacyd goed voor je uitwendige intieme zone?

Bekijk de video over de gevoeligheden van de vagina en het belang van het behoud van een zure pH voor de gezondheid.